Guide till plattformen

Första steg:

  1. Att logga in: Du loggar in med det användarnamn som du har fått skickat till dig eller med din e-post. Om du inte hittar eller kommer ihåg ditt lösenord kan du få ett nytt här.
    Som inloggad visas i toppen av sidan ditt namn och profilbild. Klickar du på ditt namn finns flera alternativ för din profil på kursplattformen.
  2. Byt ditt lösenord till ett som du själv bestämmer (om du inte redan gjort det). Du gör detta genom att gå in på: Konto → Inloggningsinformation.
  3. Profilbild. För att ladda upp en bild till din profil går du in på Profil → Byt profilbild. Var ska man klicka? Se en skärmbild steg 1→ Skärmbild steg 2 →
    Integritet: Profilbilden visas i huvudsak endast på sidor för inloggade deltagare. Om du kommenterar sidor som är publikt tillgängliga, till exempel kursens veckoteman, används profilbilden (miniatyr) även där.

Att lämna in uppgifter i forum:

1) Logga in och navigera till forumet för den aktuella uppgiften – via “Forum” i menyn.

2) Skapa ett nytt ämne för din uppgift – tryck på “Nytt ämne”.

3) Skriv en ämnestitel som innehåller ditt namn för att göra det lätt att hitta bland andra inlämningar. Till exempel: August – Uppgiftens namn

4) Ladda gärna upp din inlämning som en bifogad fil – skriv då även något som kommentar i textrutan. Bifogade filer kan gärna vara i pdf-format, men andra vanliga format för textfiler och bildfiler går också bra. Max storlek för filer är 25 mb.
Om du spelar in ljud/video är det enklast att ladda upp mediafilen externt, på exempelvis Google Drive eller annan tjänst. Klistra sedan in en länk till mediafilen i ditt inlägg.

Det går också bra att skriva / kopiera in text för uppgiften direkt i textrutan.

5) Vill du få uppdateringar till din e-post om nya kommentarer till dina inlämnade uppgifter kan du välja att kryssa i “Meddela mig om nya svar” när du skapar ditt inlägg.

6) Avsluta med att klicka på “Inlägg”, så skapas ämnet.

Videointroduktion till kursplattformen:

Kommer i samband med kursstart!

Frågor, funderingar? Ta kontakt, skriv gärna i kursforumet!