v 3 Start för modul 3!

Välkommen till kursens tredje del!
Vi startar med perspektiv på en mer hållbar och blomstrande ekonomi den här veckan, och tips om ett stödmaterial för att reflektera i skiftet från 2023 till 2024. Samtidigt är det tid för inlämning och uppföljande kommentarer till varandra på uppgift 5 – Exempel på organisering.

Introduktion till modul 3

Video med intro:

De teman som modul 3 kretsar kring är dels kopplat till ekonomi och finansiering. Dels till kommunikation – hur förmedlar vi vår vision så att vi får med fler? Hur kan vi jobba strategiskt i sociala medier?


Se: “BBC: How the Dutch are reshaping their post-pandemic economy”

I det här reportaget från BBC (juni 2020) intervjuas forskaren och författaren Kate Raworth, som beskriver den donutmodell hon är förgrundsfigur för. Modellen visualiserar utrymmet för ett hållbart samhälle där våra mänskliga behov tillgodoses, inom ramen för planetens begränsade resurser. Vi får också inblick i hur Amsterdam anammar modellen och arbetar med den på lokal nivå i sin planering som stad.

Fördjupning – om du är nyfiken:


Tips! Material för egen reflektion: Unravel Your Year – Workbook 2024

När vi inleder modul 3 har vi nyss skiftat från 2023 till det nya året. Kanske är du i en fas där det passar att stanna upp och reflektera över året som har varit och samtidigt blicka framåt?

“Unravel Your Year” är ett tips för att få struktur i att reflektera och fundera på hur du vill utvecklas med ditt engagemang, och hur din plan för 2024 kan se ut. Finns att ladda ner utan kostnad (på engelska). Från Susannah Conway, utbildare och författare.

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Intressant med liknelsen till Covid, hur snabbt förändringar och policys faktiskt kan ske, men hur det ändå tar så lång tid med klimatet. Vad krävs för att det ska bli snabbare förändringar?