v 49 Tid för uppgift 5

Aktuellt i kursen den här veckan:

● Det finns tid för att arbeta med uppgift 5, exempel på organisering.

● Reflektion om materialet/initiativen i förra veckans tema. Lärdomar, intryck? Läs mer v 48 –>

● Utvärdering av hösten med kursen och avstämning: En utvärdering när vi närmar oss halvtid i kursen skickas ut via mail – här är även direktlänken: https://forms.gle/HGDjJQyczECRVbJQ6
Vi hoppas du vill bidra med dina tankar om kursen så här långt! Utvärderingen är anonym.

● Ta del av inspelade delar från workshop med Emilia Rekested tidigare i november! Länk till inspelade delar i forumet –>


Inspiration: Läs om finalisterna till Årets initiativ 2023

Läs om vinnaren och de övriga som var nominerade till Årets initiativ, som delas ut till en nyskapande och samhällsförändrande verksamhet i civilsamhället:

Finalister i Årets initiativ 2023 (socialforum.se)

Finalisterna:

  • HLR på teckenspråk (Riksföreningen för hörselskadade och döva barn med familjer, Riksförbundet HjärtLung Botkyrka Salem)
  • Feriearbete för alla (föreningen Passalen i Göteborg)
  • Matglad (Hushållningssällskapet Västra)

Vinnare: Feriearbete för alla

 ”Initiativet ”Feriearbete för alla” är ett projekt som drivs av Passalen i samverkan med förvaltningen Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborgs Stad. Syftet med verksamheten är att verka för ökad inkludering av unga med funktionsvariation i de feriejobb Göteborgs Stad erbjuder unga under skolloven. Insatsen är en lika delar innovativ som skalbar modell för ökad delaktighet och likvärdighet.

Juryn har i sin bedömning värderat hur nytänkande initiativet är, vilken effekt initiativet fått eller förväntas få för målgruppen och i förlängningen vårt samhälle, samt hur långsiktigt hållbart innovationen är.

– Civilsamhället är fullt av exempel på hur viktiga ideella organisationer är för att identifiera och möta svåra samhällsproblem med kreativa lösningar. Den förändringskraft som finns att hämta här är enorm. ”Feriaarbete för alla” av Passalen är en bra representant för detta och en insats som har stor potential att verkligen förändra för människor, säger Hannah Kroksson, ordförande, Forum – idéburna organisationer med social inriktning.”

(Saxat från https://socialforum.se/feriearbete-for-alla-ar-arets-initiativ-2023/, 1 december 2023)

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.