v 36 Projekt och (samhälls-)entreprenörskap

Den här veckan presenterar sig Fredrik som är lärare i en del av kursens moment, med fokus på bland annat planering och organisering av initiativ. Du får ta del av en inledande föreläsning, och samtidigt presenterar vi uppgiften ”Erfarenheter av initiativ eller projekt” (inlämning 13 september). Läs mer nedan!

Uppgift 1: Erfarenheter av initiativ eller projekt

Beskriv dina erfarenheter av att arbeta i projekt eller liknande initiativ/verksamheter (kortfattat).
Vilken roll hade du? Hur var det att arbeta med initiativet/projektet? Vilka var svårigheterna?

Det kan handla om projekt/initiativ som du varit en del av ideellt eller som anställd. Här kan du också tänka lite vidare – det kan handla om saker du har genomfört på fritiden, i studier eller i ditt arbete, exempelvis organiserat en resa, ett arrangemang eller en fest.

Omfattning: Ungefär en A4-sida i text, eller 5-10 min i ljud/video.
Inlämningsdatum: 13 september. Forum för uppgift 1 →

– Skapa din inlämning som ett nytt ämne i forumet för uppgift 1 (inloggad) →
– Skriv en titel som innehåller ditt namn Ex: August – Erfarenheter
– Ladda upp din inlämning som en bifogad fil eller skriv/kopiera in hela texten för uppgiften direkt i inlägget. Om du laddar upp en fil, använd gärna pdf. Skriv även något som kommentar i textrutan.
Om du spelar in ljud/video är det enklast att ladda upp mediafilen externt, på exempelvis Google Drive eller annan tjänst. Klistra sedan in en länk till mediafilen i ditt inlägg.

Problem/frågor om att lägga upp din inlämning: Hör av dig till August!
Praktiska tips finns även på sidan Guide till plattformen.

Gruppindelning för respons: En indelning för kommentarer till varandra presenteras 14 september.
Respons: Ge respons till de andra i din grupp under tiden fram till 24 september.


Introduktion: Projekt och (samhälls-)entreprenörskap

Den här veckan tar du del av föreläsningen nedan, med tillhörande powerpoint.

Videoföreläsning:

Kommentera gärna här eller skriv i din reflektionsgrupp om det är frågor eller tankar som dyker upp när du tar del av föreläsningen!

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Hej! Finns det kanske något du har varit med gjort inom ramen för tidigare studier, eller ex. något ni har företagit er med familjen?
   Ett alternativ kan vara att beskriva/kommentera någon verksamhet eller något initiativ som du känner till, men inte själv just varit en del av?

 1. Bra med över gripande film om entreprenörskap. Känner igen mig själv och andra företagare i beskrivningen att man är väldigt handlingskraftig. Vi får saker att hända, de stannar inte vid en tanke. Projekt pengar till nya projekt kan vara en utmaning att få projektet att leva vidare efter projekt tiden om man inte har en tydlig bild hur de ska klara sig utan projekt pengarna.

 2. Gällande veckans föreläsning så tänker jag direkt tillbaka på olika projekt, inte minst det jag skrivit i uppgiften, och svårigheten när man gör projekt där ingen riktigt vågar driva på framåt utan många blir lite passiva. Det är lätt att uppfattas negativt istället för handlingskraftig i sådana situationer. Det hade varit intressant att få tips på hur man motiverar utan att uppfattas “för hård” 🙂

  1. Ja, en bit in i samarbetsprocesser behövs ofta en gemensam avstämning kring roller/ansvar, för att kunna fortsätta framåt med kraft. Vi kommer till moment kring ledarskap/organisering/grupp i modul 2!

  1. Hej! Har du skrivit något som titel och något i själva textrutan för inlägget?
   Även om man bifogar en fil så vill den att man även skriver något i textrutan för att kunna skapa inlägget. Ring gärna om du inte får det att fungera!

    1. Hej! Nu gick det till slut? Bra isåfall!
     Om det är problem går det alltid bra att maila till mig, jag kan sedan lägga upp manuellt i ditt namn.