v 22 Framtidsperspektiv & kursens avslutning

Vi går in i kursens avslutande vecka – och jag påminner om att svara på kursutvärderingen där du har möjlighet att reflektera över ditt lärande under året.

Samtidigt finns en videoföreläsning att ta del av, med fokus på hur vi föreställer oss framtiden. Vilka framtidsberättelser och visioner är det vi inspireras av? Hur påverkar de vårt handlande?
Vi tipsar också om att läsa en artikel med Balqis Khattab som är tidigare kursdeltagare, och drivande för verksamheten Möllans Basement! Hon intervjuades nyligen i tidningen Chef.
Dessutom är det just nu val till EU-parlamentet! Vi länkar till två valkompasser att fundera utifrån.

Påminnelse: Kursutvärdering

Vi närmar oss kursslut 31 maj, och vi vill gärna få input på hur du upplever att läsa kursen. Samtidigt är utvärderingen en möjlighet att reflektera över ditt eget lärande under kursåret.

Svara så snart du har möjlighet, senast 7 juni.

Utvärderingen är anonym, och vi kommer att bearbeta sammanställningen av svaren tillsammans med andra kollegor på Glokala de kommande veckorna i juni.

Tack för att du är med och svarar!


Framtiden och kursens avslutning

Vi är nu inne i den sista kursveckan och i Malmö är det redan full sommargrönska. Fortsatt finns möjligheten till kompletteringar, ta gärna kontakt om du har några frågor. Ett sista datum för kompletteringar är 26 augusti, men det går givetvis bra att lämna in innan dess.

Materialet på den här plattformen kommer att finnas kvar, att återvända till och inspireras av. Meddela oss om du vill ta bort din profil på kursplattformen, efter kursens slut. (Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter som deltagare i kursen: Information angående Dataskyddsförordningen → )

I samband med kursslutet kommer vi även att skicka ut intyg för kursen.

Sommarhälsning vid kursslutet:


Inspiration – framtidsperspektiv

Att se: Exploring alternative futures – Angela Oguntala (video)

Från The Conference i Malmö, 2016. Länk till videon på deras sida: http://videos.theconference.se/angela-oguntala-exploring-alternative-futures

“Visions are powerful because they inspire us, but also limit us.”

Vilka framtidsberättelser och visioner är det vi inspireras av? Hur påverkar de vårt handlande?

Angela Oguntala ger perspektiv på hur vi kan arbeta med framtidsscenarier – för att medvetet styra mot den framtid vi vill vara med och skapa.


Att läsa, artikel: Står upp för Möllan: ”Det finns alltid en lösning”

Skapa gratiskonto för att läsa hela artikeln!

Balqis Khattab som är tidigare deltagare intervjuas i tidningen Chef om sitt arbete med verksamheten Möllans Basement! I artikeln porträtteras både hennes bakgrund och vi får också en bild av det som är aktuellt i utvecklingen. Om du är nyfiken på att höra mer av Balqis tankar kan jag rekommendera ett samtal i podden Engagemanget där hon intervjuas av Tom Roodro →


Dags för val till EU-parlamentet! Tips på valkompasser

Förtidsröstningen har dragit igång och 9 juni är själva valdagen för att rösta i EU-parlamentsvalet. Här är tips på två valkompasser att fundera utifrån:

Globalportalens valkompass
“Svara på 10 frågor med fokus på mänskliga rättigheter, jämställdhet och klimat. Valkompassen har tagits fram av Globalportalen och ForumCiv.”

Altingets valkompass
I Altingets test kan du välja vilka som är dina prioriterade frågor, och se hur kandidaterna förhåller sig till dessa.


Tips till sommaren:

Kika in i evenemangskalendern!

Vi listar löpande tips på evenemang som ser spännande ut, följ gärna kalendern även efter kursen slut.

Fortsatt lärande – onlinekurser

Det skapas en hel del kortare onlinekurser som är tillgängliga att registrera sig för. Här är några exempel, som kan fungera som en påbyggnad till Samhällsentreprenör!

Acumen Academy har ett gäng kurser med olika teman. Deras uppmaning är att ta kurserna tillsammans med en eller flera kollegor, för att få ut mer av innehållet och uppgifterna.

Enabling Entrepreneurs to Shape a Better World
7 veckors kurs online med flera spännande gästföreläsare! Du läser i din egen takt.

Samhällsentreprenör fördjupning – resan fortsätter!
Vi planerar även för nästa start med Samhällsentreprenör fördjupning till hösten. Det går fortfarande bra att söka till kursen, välkommen med ansökan eller frågor!

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.