v 43 Tid för uppgift 3 + intryck från kursträff

Tid för uppgift 3, Perspektiv på samhällsentreprenörskap

Den här veckan finns det tid för att arbeta med uppgiften “Perspektiv på samhällsentreprenörskap”.
Inlämning: 30 oktober i uppgiftens forum, https://samhallsentreprenor.glokala.net/2023-2024/forums/3-perspektiv-pa-samhallsentreprenorskap/

Kontakta August om du har frågor kring uppgiften!


Intryck från kursträffen 19-20 oktober i Malmö

Samtal om idéer

Några intryck från träffen i Malmö:

Torsdagen inleddes med gemensam lunch och rundvisning på Glokala. Under eftermiddagen fanns det sedan tid för samtal utifrån var och ens idéer för projekt och initiativ – både på plats och parallellt träffades en grupp via Zoom!

De som ville fortsatte sedan med en gemensam bit mat och filmvisning på biograf Panora, där filmen Avtryck visades följt av samtal med regissören och aktiva inom omställningsfrågor.

Filmens trailer:

“Om individers handlingar är för små och betydelselösa och staters och företags agerande för svåra att rå på – hur är det möjligt att göra skillnad i världen? I nya filmen Avtryck utforskar Mattias Olsson frågan under en personlig resa genom omställarnas Sverige.”

Läs om filmen i Landets Fria, Ny film om människans avtryck på jorden (2023-08-25)

På fredagen började vi med en workshop på temat “Klimatkänslor och hållbart engagemang” med Karin Mellbourn och Frida Hyllander, från projektet Terra-Pi. Skrivövningar varvades med reflektioner och samtal. Vi deltog i workshopen tillsammans med Glokalas utbildning till Lärarassistent.

Programmet fortsatte sedan med halvdagskonferensen “Stad och Land – lokala energilösningar” som hölls på Glokala, där ca 50 deltagare med olika bakgrund var med! Läs mer om programpunkterna på konferensens eventsida, eller i programmet för kursträffen.

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.